Loading dogodki

Petek 20. januar, sobotoa 21. januar in nedelja 22. januar 2023

DVORANA GLASBENE ŠOLE NAZARJE

 

Silvia Careddu je dobitnica prve nagrade in nagrade občinstva na 56. Concours International de Musique de Genève.
Po tej osvojeni nagradi jo je svetovno znani dirigent Lorin Maazel povabil, da postane solo flavtistka za njegovo novoustanovljeno Filarmonico Arturo Toscanini.
Kasneje je postala članica dveh največjih svetovnih filharmoničnih orkestrov in sicer Berlinske filharmonije ter slovitih Dunajskih simfonikov in  opere. Leta 2021 je Silvia Careddu postala prva flavta Orchester National de France v Parizu.

Bila je tudi gostujoča glavna flavtistka pri Komornem orkestru Mahler, Simfoničnem orkestru Bavarskega radia, Filharmoničnem orkestru, Evropskem komornem orkestru in Budimpeštanskem festivalskem orkestru.

Silvia Careddu je tudi ustanovna članica ansambla Alban Berg Ensemble Wien, s katerim snema za Deutsche Grammophon.

Redno je povabljena na pomembne festivale kot solistka in komorna glasbena partnerica (med njimi: Schleswig Holstein, Salzburg Festspiel, Cartagena, Festival des Arcs, Festival Bürgenstock, Avstralska nacionalna akademija za glasbo, Festival de Pollenca, Festival de Salon, Musiktage Mondsee, Riva del Garda, Hitzacker Festival, Flautissimo, Festival de Colmar, Styriarte).
​Od leta 2009 do 2022 je poučevala na Hochschule für Musik “Hanns Eisler” in na Barenboim-Said Akademie v Berlinu.
Pred kratkim je bila imenovana za profesorja flavte na École Normale de Musique A. Cortot v Parizu. Poučuje pa tudi v Italiji, na Scuola di Musica di Fiesole.
Redno vodi mojstrske tečaje v Evropi in Aziji ter je bila članica komisije za Concours de Genève, tekmovanje A. Nicolet, Premio Abbado, Concours M. Larrieu, mednarodnega tekmovanja Crussell in mednarodnega glasbenega tekmovanja Praška pomlad.

Silvia Careddu se je rodila v Cagliariju (Italija). Študirala je na Conservatoire de Musique et de Danse de Paris, kjer je diplomirala z odliko.